Aluelautakunta

koulu2

Yläkemijoen aluelautakunta on yksi Rovaniemen kaupungin hallinto-organisaation tilaajalautakunnista ja sille on määritelty oma tehtäväalue. Lautakunta järjestää Yläkemijoen alueen perusopetus-, kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja terveyden- huoltopalvelut ja vastaa lapsiperheiden ja ikäihmisten palveluista sekä alueen elinkeinojen kehittämistoiminnasta.

Kaupunginvaltuusto valitsee lautakunnan jäsenet yhdeksän kylän kyläkokousten esityksestä.

Seminaari

Aluelautakunnan toiminnan tavoitteena on järjestää asukas- ja asiakaslähtöisiä palveluita niin, että asukkaat saisivat tarpeitaan vastaavat peruspalvelut omalta alueeltaan. Aluehallinnon tärkeä tavoite on alusta lähtien ollut, että alueen väestön asiantuntemus ja kaupungin palveluksessa olevien ammattilaisten ja työntekijöiden ammattitaito voidaan monipuolisesti yhdistää ja samalla tuoda päätöksenteko mahdollisimman lähelle asukasta. Aluehallintoa leimaa siis läheisyysperiaate, monialaisuus, sektorirajojen ylittäminen ja innovatiivisuus palvelujen tuottamisessa ja elinkeinojen kehittämisessä.

Aluelautakunta julkaisee asukastiedote Kyläkelloa noin 10 kertaa vuodessa yhteistyössä alueen yhdistysten, yritysten ja Rovaniemen seurakunnan kanssa.

Aukioloajat ja yhteystiedot

Toimisto avoinna ma – pe 8 – 15, heinäkuussa suljettu

Vanttauskuru 5
97625 Vanttauskoski
(016) 322 5180

Aluesihteeri
Meeri Vaarala
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hyödylliset linkit

Aluelautakunnan kokousasiakirjat ja liitteet

Rovaniemen kaupunki

Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (rovaniemen_uusi_lahidemokratiamalli.pdf)Rovaniemen uusi lähidemokratiamalli 1115 Kb

Rovaniemi Yläkemijoki - Aluelautakunta ©2013   |  Kirjaudu sisään