Pekkala

pekkala_2Pekkalan kylä, kappale Lapin kauneinta tietoisuutta; upeat Kivalon rinteet, kimalteleva Kemijoki ja leppoisa maalaiskylä jylhän Kaihuavaaran kainalossa sijaitsee tunnin ajomatkan päässä kaupunkikeskuksesta. Tarina kertoo Kaihuavaaran kiehtoneen jo saamenkansan mieltä; Hopeanulkilla, korkeimmalla kohdalla voi aistia muinaisten seitojen läsnäolon. Juhannuskallion näköalatornista avautuu kaunis näkymä Yläkemijoelle. Lakialueilla risteilevät  Hermannin lenkki ja Hopeanulkin polku johdattavat vaihteleviin metsiin ja sienipolku johdattaa monipuoliseen sienimaastoon.

Retkeilystä voi nauttia puhtaassa ilmassa ja luonnonrauhassa levähtäen välillä tulipaikoilla, laavulla tai atiotuvalla. Vaaran juurella sijaitseva Kaihuajärvi hiekkarantoineen tarjoaa erinomaiset puitteet uimiseen ja auringonottoon.

Kylän ympäristön kalaisat vedet ovat kalastajien suosiossa ympäri vuoden.

Maa- ja porotalous, metsästysmatkailu sekä erilaiset konepalvelut ovat pääasialliset kylän elinkeinot.

Kylällä toimii aktiivinen metsästys- ja kalastusseura, joka ylläpitää ampumarataa yhdessä alueen muiden metsästysseurojen kanssa. Yläkemijoen VPK:n varikko sijaitsee Pekkalan entisellä paloasemalla.

Rovaniemi Yläkemijoki - Aluelautakunta ©2013   |  Kirjaudu sisään